skip to Main Content

Vanløse gennem tiderne

af Svend Krøigaard

fkulhibog4

Vanløse lokalhistoriske Forening udgav i 1997 hæftet Vanløse gennem tiderne – “Hvornår skete det ? af Svend Krøigaard.

Hæftet kan købes i Vanløse Bydelshistoriske Arkiv.

Foreningen har i 2005 givet tilladelse til, at indholdet indgår i Vanløsebasen.

[divider]

Forord

Idéen til denne tidstavle for Vanløse stammer fra de tidstavler for København, som KRAK’s Legat har udgivet siden 1901. Tidstavlerne har titlen: “København fra Absalon til i dag”. Her får man svar på mange af de spørgsmâl, der pludselig opstår under læsning og samtaler – spørgsmâl, som “Hvornår var det nu…?” – spørgsmâl, man har svært ved at finde svarene pa andre steder.

En sådan tidstavle måtte også kunne laves for bydelen Vanløse. Hvornâr kom det første S-tog til Vanløse? Hvornår fik vi den første biograf i Vanløse? Det er kun et par eksempler på, hvad hæftet her kan give svar på.

Hæftet består af en kronologisk årstalsliste, hvor de enkelte emner er behandlet, og et emneregister, hvor der er henvisning til, hvilket år man skal søge sin oplysning.

Vanløse Lokalhistoriske Forening udgiver hæftet i serien: “Vanløse gennem tiderne” som det 6. hæfte.

Tidstavlen er på ingen måde fuldkommen, man vil utvivlsomt ofte gå forgæves, men trods alt håber vi, at hæftet vil blive flittigt brugt, når man søger oplysninger om vores bydel.

Manuskriptet til dette hæfte om begivenheder i Vanløse forelå så godt som færdigt – fra Svend Krøigaards hånd, da han afgik ved døden i foråret 1997.
Ved fælles arbejde er det gjort færdigt og foreligger her i en form, som vi tror, at Svend ville have kunnet godkende.

Niels Petersen

Kolofon fra hæftet:
kolofon

 

[/two_third]


Widget not in any sidebars
Back To Top